İsot
İsot baharatı Şanlıurfa'ya özgü yetiştirilen bir biber türünün adıdır.
Acı biberler güneş gören düz alanlarda içindeki tohumu çıkarılarak temiz bir zemin üstünde kurumaya bırakılır.
Birinci gün toplanan kurutulmuş biber kırmızı, üçüncü gün siyah rengi alır.
İsot baharatının en yaygın kullanım şekli kısıra ve çiğ köfteye eklenmesidir.
Acılı bir kebap yapmak isterseniz isot toz acı biberini kullanabilirsiniz.
Acı baharat olan isot, metabolizmayı hızlandırma etkisine sahiptir ve yağ yakımını başlatır.
.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.